(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Zamonaviy ta’lim tizimida o’quvchilarning ijodiy qobiliyatlarini rivojlantirish muhim o’rin egallaydi. Ushbu maqola ijodiy faoliyatni tashkil etishda qo‘llaniladigan pedagogik usullar va texnikalarni ilmiy adabiyotlar asosida tahlil qilishga bag‘ishlangan. Tadqiqotda veb-qidiruv va ilmiy manbalar tahlili usullari qo‘llanildi. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, interaktiv faoliyatlar, loyiha asosidagi ta’lim, texnologiyalarni integratsiya qilish, gamifikatsiya va boshqa usullar ijodiy fikrlashni rag’batlantiradi. Muhokamada ushbu usullarning afzalliklari, kamchiliklari va amaliy qo‘llanishi muhokama qilinadi. Maqola ta’lim amaliyotchilari uchun tavsiyalar bilan yakunlanadi.