(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqola Esperanto tilining yaralishi, tarqalishi va dunyo siyosatidagi o’rni haqida ma’lumot beradi. Esperanto tilining asosiy maqsadi xalqaro muloqotni osonlashtirish va millatlararo til tengsizligini bartaraf etish edi. Maqolada tilning tarixi, asosiy xususiyatlari, madaniy ahamiyati va zamonaviy holati yoritiladi. Shuningdek, esperantonig tarqalishi oldidagi muammolar, milliy tillar bilan raqobat va texnologik rivojlanishlarning tilga ta’siri ko’rib chiqiladi.