(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada sun’iy intellektning ta’lim sohasidagi o‘rni va imkoniyatlari tahlil qilinadi. AI testlarni avtomatik tekshirish, individual topshiriqlar berish, dars rejalarini tuzish kabi vazifalarni bajarishi mumkin. Biroq u ustozning mehr-muhabbat, tarbiya va ruhiy qo‘llab-quvvatlashdagi rolini to‘liq o‘rnini bosa olmaydi. Shunday ekan, sun’iy intellekt ustozning o‘rnini emas, balki uning faoliyatini quvvatlovchi vosita sifatida qaralishi kerak.