(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Poligenomli introgressiv shakllarning qimmatli xo‘jalik belgilarining irsiylanishi zamonaviy biologiya, genetika hamda qishloq xo‘jaligi sohalarida katta ahamiyat kasb etadigan murakkab va ko‘p qirrali jarayondir. Ushbu jarayon ko‘plab genlarning o‘zaro ta’siri ostida hosil bo‘lgan agrar yoki hayvonchilik mahsulotlarining sifatli va miqdor jihatdan yaxshilanishini ta’minlaydi. Poligenom kontseptsiyasi bir rejim ostida bitta belgiga ta’sir qiluvchi ko‘plab genlarni anglatadi. Bu genlar birgalikda o‘zaro ta’sir qilib, irsiy belgilarning hosil bo‘lish mexanizmini tashkil qiladi.