(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Тиббий ёрдам кўрсатиш соҳасидаги эришган ютуқларга қарамай, сўнгги йилларда катта ёшдаги аҳоли ўртасида юқумли касалликлар сабабли ўлим ҳолатлари кўп кузатилмоқда. Касалхона ичи инфекцияларидан Escherichia coli, Pseudomonas aeruginosa ва энтеракокклардан кейин 9 % ни ташкил қилиб Staphylococcus aureus катталар орасида тарқалиши бўйича тўртинчи ўринда туради. Бундан ташқари, жаррохлик амалиёти ўтказилган беморларда жарроҳат жойини яллиғланишига сабаб бўлиб, ушбу турдаги инфекцияланиш ҳолатларининг 14% ни ташкил қилади. Реабилитация муассасаларда инфекциянинг тарқалиш даражаси касалхонадагидек тарқалганга ўхшайди, аммоS.aureus инфекциясининг умумий зарарланиш даражаси номаълумлигича қолмоқда.