(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada 12–14 yoshli uzunlikka sakrovchi qiz sportchilarning texnik tayyorgarligini rivojlantirishning asosiy jihatlari tahlil qilinadi. Uzunlikka sakrash texnikasining muhim bosqichlari — yugurib kelish, depsinish, uchish va tushish elementlari o‘rganiladi hamda yosh sportchilarni mashg‘ulot jarayonida texnik ko‘nikmalarini takomillashtirishga qaratilgan metodik tavsiyalar ishlab chiqiladi. Tadqiqot jarayonida kuzatish, test va taqqoslash usullaridan foydalanilgan. Natijalar texnik tayyorgarlikni ilmiy asoslangan metodika orqali samarali rivojlantirish mumkinligini ko‘rsatdi.