(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mamlakat iqtisodiyotida bank tizimi nafaqat resurslarni taqsimlash va investitsion faoliyatni moliyalashtirish bilan, balki aholi kundalik ehtiyojlarini qondirishga xizmat qiladigan chakana mahsulotlar va xizmatlar majmuini taklif etishi bilan ham ajralib turadi. Zamonaviy sharoitda chakana bank xizmatlari bozorida raqobat keskinlashib bormoqda, mijozlar esa qulaylik, shaffoflik va shaxsiylashtirilgan yondashuvni kutadi. Shunday vaziyatda tijorat banklari oldida sotish texnologiyalarini tubdan yangilash, raqamli muhitga moslashish va mijoz tajribasini doimiy ravishda yaxshilab borish vazifasi turadi. “Ipoteka bank” ATIB misolida mazkur masalani yoritish, nafaqat bank amaliyoti, balki mahalliy moliya bozorining barqaror rivojlanishi uchun ham dolzarbdir.