(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada zamonaviy interventsion kardiologiyaning rivojlanish jarayoni, nazariy asoslari va klinik amaliyotda qo‘llanilishining asosiy jihatlari yoritib beriladi. Interventsion kardiologiya yurak-qon tomir kasalliklarini davolashda minimal invaziv usullar orqali samaradorlikni oshirish, bemorning reabilitatsiya muddatini qisqartirish hamda yuqori darajadagi diagnostika va davolash imkoniyatlarini ta’minlashda muhim o‘rin tutadi. Shuningdek, koronar angiografiya, angioplastika, stentlash va boshqa interventsion usullar tahlil qilinib, ularning amaliyotdagi afzalliklari va muammolari ko‘rib chiqiladi.