(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ушбу мақолада тижорат банклари фаолиятида коррупциянинг олдини олиш ва хавф-хатарларни бошқаришда комплаенс-назорат тизимининг аҳамияти таҳлил қилинган. Халқаро тажриба асосида Германия, АҚШ, Жанубий Корея, Бразилия ва бошқа давлатларда қўлланилаётган комплаенс механизмлари ўрганилган ҳамда уларнинг миллий банк тизимига мос келадиган жиҳатлари кўрсатиб ўтилган. Ўзбекистон Республикасининг “Коррупцияга қарши курашиш тўғрисида”ги Қонуни, Президент фармонлари ва Вазирлар Маҳкамаси қарорлари каби меъёрий-ҳуқуқий ҳужжатлар таҳлил қилиниб, тижорат банкларида ички назорат тизимларини жорий этишнинг долзарблиги асослаб берилган.