(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada Qashqadaryo viloyatining 2025-yilgacha bo‘lgan investitsiyalarni jalb qilish strategiyasi va iqtisodiy rivojlanish istiqbollari tahlil qilinadi. Viloyatning iqtisodiy ko‘rsatkichlari, sanoat, qishloq xo‘jaligi va xizmatlar sohalarida amalga oshirilayotgan loyihalar asosida investitsiyalarni jalb qilishning asosiy yo‘nalishlari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, hududiy investitsiyalarni muvozanatlash, investitsiya muhiti va rag‘batlantirish choralari, yuqori texnologiyalar va innovatsion agrotexnologiyalarni joriy etish orqali viloyat iqtisodiyotining barqaror rivojlanish istiqbollari baholanadi. Maqola Qashqadaryo viloyatining iqtisodiy salohiyatini oshirish va mintaqaviy barqarorlikni ta’minlashga qaratilgan strategik chora-tadbirlarni yoritadi.