(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
XXI asrda dunyo iqtisodiyotining rivojlanishida raqamli texnologiyalar hal qiluvchi omilga aylanmoqda. Raqamlashtirish jarayonlari jamiyat hayotining barcha jabhalariga chuqur kirib borib, inson faoliyatining turli sohalarida samaradorlikni oshirishga xizmat qilmoqda. Ayniqsa, xizmat ko‘rsatish sohasida raqamli yechimlar joriy etilishi mijozlar uchun qulaylik yaratish, xizmat ko‘rsatish sifatini oshirish hamda global bozor sharoitida raqobatbardoshlikni ta’minlashda muhim rol o‘ynamoqda.