(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada ilmiy maqolada ginekologik amaliyotda uchraydigan oʻtkir qorin sindromining etiologik omillari, klinik belgilarining namoyon boʻlish mexanizmlari, tashxislash bosqichlari hamda davolash yondashuvlari keng tahlil qilingan. Oʻtkir qorin sindromi ayollar reproduktiv salomatligiga bevosita xavf tugʻdiruvchi omil sifatida qaraladi. Ushbu sindromning oʻz vaqtida aniqlanishi va shoshilinch tibbiy yordam koʻrsatilishi nafaqat ayol hayotini, balki uning reproduktiv funksiyalarini ham saqlab qolishda muhim oʻrin tutadi. Tadqiqot natijalariga koʻra, klinik amaliyotda aniq tashxis qoʻyish uchun kompleks yondashuv — anamnez yigʻish, fizik tekshiruv, laboratoriya tahlillari va zamonaviy instrumental diagnostika usullari qoʻllanilishi talab etiladi.