(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
O‘zbek tilini raqamlashtirish jarayoni milliy tilning zamonaviy texnologik muhitda rivojlanishini ta’minlash, uni global axborot makoniga integratsiya qilish hamda sun’iy intellekt tizimlarida samarali qo‘llash imkoniyatlarini kengaytirishga xizmat qiladi. Ushbu tadqiqotning asosiy maqsadi – o‘zbek tili uchun keng qamrovli lingvistik korpus yaratish, fonologik, morfologik va sintaktik xususiyatlarni avtomatlashtirish, mashina tarjimasi va nutq texnologiyalarini rivojlantirishdir.