(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada milliy madaniyatni shakllantirish jarayonida san’atning falsafiy mohiyati va uning jamiyat ma’naviy hayotidagi o‘rni tahlil qilinadi. San’at inson tafakkuri, estetik qarashlari va axloqiy qadriyatlarini shakllantiruvchi muhim ijtimoiy hodisa sifatida talqin etiladi. Falsafiy yondashuv asosida san’atning milliy o‘zlikni anglash, tarixiy xotirani saqlash va madaniy merosni avloddan-avlodga yetkazishdagi ahamiyati ochib beriladi. Shuningdek, globallashuv sharoitida san’at orqali milliy madaniyatni asrash va rivojlantirish masalalari yoritiladi.