(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
To‘qimachilik sanoati va kundalik hayotda beqiyos ahamiyatga ega bo‘lgan tolalar turli-tuman manbalardan olinadi va ularning har biri o‘ziga xos tuzilish va xossalarga ega. Tolalar – uzunligi kengligiga nisbatan juda katta bo‘lgan, ingichka va egiluvchan moddalardir. Ular asosan mato to‘qishda, ip va iplik tayyorlashda ishlatiladi. Tabiiy va kimyoviy tolalarning tuzilishi, xossalari va insoniyat hayotidagi o‘rni haqida so‘z yuritishda, avvalo, ular qanday manbadan olinishi va qaysi omillar asosida farqlanishi haqida to‘xtalib o‘tish lozim.