(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Surunkali kasalliklar bugungi kunda sog‘liqni saqlash tizimining eng muhim muammolaridan biri hisoblanadi. Ular uzoq muddat davom etishi, qaytalanuvchan kechishi va bemorning hayot sifatiga jiddiy ta’sir ko‘rsatishi bilan tavsiflanadi. Ushbu maqolada surunkali kasalliklarni davolashda kompleks yondashuvning ahamiyati va samaradorligi ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Kompleks davolash usullari farmakologik terapiya, fizioterapiya, parhez, jismoniy faollik hamda psixologik qo‘llab-quvvatlashni o‘z ichiga oladi. Maqolada surunkali kasalliklarda faqat dori vositalari bilan cheklanib qolmasdan, bemorning umumiy holatini yaxshilashga qaratilgan integrativ yondashuv zarurligi asoslab beriladi. Shuningdek, individual davolash rejasi tuzish, shifokor va bemor o‘rtasidagi hamkorlik hamda profilaktik choralarning o‘rni yoritiladi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, kompleks davolash yondashuvlari surunkali kasalliklarning asoratlarini kamaytirish, remissiya muddatini uzaytirish va bemorlarning hayot sifatini yaxshilashda muhim ahamiyatga ega. Ushbu maqola davolash ishi yo‘nalishida tahsil olayotgan talabalar uchun nazariy va amaliy jihatdan foydali hisoblanadi.