(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Appenditsit kasalligi - bu apendiksning (kichik ichakning qo‘shimchasining) yallig‘lanishi bo‘lib, odatda tez rivojlanadigan va shoshilinch tibbiy aralashuvni talab qiladigan patologik holatdir. Maqolada appenditsit kasalligini keltirib chiqaruvchi sabablar, kasallikning klinik belgilari, tashxis qo‘yish usullari va zamonaviy davolash usullari batafsil yoritilgan. Shuningdek, kasallikning asoratlarini oldini olish va bemorning hayot sifatini saqlash bo‘yicha amaliy tavsiyalar berilgan. Tadqiqotlar shuni ko‘rsatadiki, appenditsit kasalligida erta tashxis va vaqtida jarrohlik aralashuvi bemor salomatligini saqlashda muhim ahamiyatga ega. Maqola stomatologiya va tibbiyot sohasidagi talaba va mutaxassislar uchun foydali bo‘lib, kasallikni tushunish, profilaktika va davolashni samarali amalga oshirish imkonini beradi.