(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Nafas olish tizimi kasalliklari – yuqori va pastki nafas yo‘llarida kechadigan yallig‘lanish, infeksion hamda obstruktiv o‘zgarishlar bilan xarakterlanadigan keng tarqalgan patologiyalar guruhidir. Ushbu kasalliklar orasida o‘tkir respirator infeksiyalar, bronxit, pnevmoniya, bronxial astma, surunkali obstruktiv o‘pka kasalligi (SO‘OK), allergik rinit va laringit muhim o‘rin tutadi.