(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
2025 yil 26 dekabr kuni O‘zbekiston Respublikasi Prezidenti Shavkat Mirziyoyev Oliy Majlis va xalqga murojaatnomani taqdim etdi. Murojaatnoma mamlakatning ijtimoiy-iqtisodiy holati, amalga oshirilgan islohotlar hamda 2026 yil uchun strategik ustuvor yo‘nalishlarni belgilashga qaratilgan. Ushbu maqolada murojaatnomaning mazmuni tahlil qilinib, unda belgilangan milliy rivojlanish konsepsiyasi, strategik ustuvor yo‘nalishlar va kelajakdagi rejalarning ahamiyati o‘rganiladi. Murojaatnoma orqali iqtisodiy, ijtimoiy, madaniy va huquqiy sohalarda erishilgan natijalar va kelgusi davr uchun belgilangan vazifalar tizimli tarzda yoritiladi.