(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Xomiladorlikda piolonefrit – bu homilador ayollarda buyrak va siydik yo‘llarining infeksion yallig‘lanishi bilan tavsiflanadigan keng tarqalgan urologik kasalliklardan biridir [1, 2, 4]. Kasallikning rivojlanishida bakterial infeksiyalar, immunitetning o‘zgarishi, siydik yo‘llarining fiziologik o‘zgarishlari va surunkali kasalliklar asosiy etiologik omillar sifatida e’tirof etiladi [1, 3, 5].