(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
F.R. Leavis (1895–1978) ingliz adabiyotshunosligi va tanqidiy nazariya sohasida muhim shaxs hisoblanadi. Uning ilmiy ishlari ingliz adabiyoti tarixini chuqur tushunishga, adabiy tanqidning nazariy asoslarini shakllantirishga katta hissa qo‘shgan. Leavisning qarashlari, adabiyot va madaniyat o‘rtasidagi bog‘liqlikni tahlil qilishga, shuningdek, adabiy asarlarning ijtimoiy va madaniy ahamiyatini anglashga yordam beradi.