(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada lotin tilining tibbiyot fanidagi o‘rni va ahamiyati yoritilgan. Tibbiy terminologiyaning shakllanishida lotin tilining tarixiy roli, anatomik va klinik terminlarning yagona tizimga solinishi, shuningdek, lotin tilining tibbiyot ta’limi va amaliyotidagi ahamiyati tahlil qilingan. Maqola tibbiyot yo‘nalishida tahsil olayotgan talabalar uchun nazariy va amaliy ahamiyatga ega.