(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur ilmiy maqolada kurash texnikasi usullarini o‘rgatishda maxsus mashqlardan foydalanishning samaradorligi va uni takomillashtirish yo‘llari yoritilgan. Tadqiqot jarayonida yosh kurashchilarning texnik tayyorgarligini rivojlantirishga qaratilgan maxsus mashqlar majmuasi ishlab chiqildi va amaliyotda sinovdan o‘tkazildi. Tajriba natijalari maxsus mashqlar asosida olib borilgan mashg‘ulotlar kurashchilarning texnik harakatlarni o‘zlashtirish darajasi, muvozanat, koordinatsiya va kuch sifatlarini sezilarli darajada oshirganini ko‘rsatdi.