(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada Oʻzbekistonda millatlararo munosabatlar va bagʻrikenglik siyosatining shakllanishi, rivojlanishi hamda uning jamiyat barqarorligidagi oʻrni yoritiladi. Mamlakatda turli millat va elat vakillarining tinch-totuv yashashi, ularning huquq va erkinliklarini taʼminlash borasida amalga oshirilayotgan davlat siyosati tahlil qilinadi. Shuningdek, millatlararo totuvlikni mustahkamlashda tarixiy, madaniy va ijtimoiy omillarning ahamiyati ochib beriladi. Tadqiqot natijalari bagʻrikenglikning Oʻzbekiston taraqqiyotidagi muhim omil ekanini ko‘rsatadi.