(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu tezisda kichik biznes va xususiy tadbirkorlik subyektlari faoliyatida raqamli marketing texnologiyalarining tutgan o‘rni hamda ularning iqtisodiy rivojlanishga ta’siri tahlil qilinadi. Tadqiqotda raqamli marketing vositalari — ijtimoiy tarmoqlar, qidiruv tizimlari marketingi (SEO/SEM), kontent marketing, mobil ilovalar va onlayn savdo platformalaridan foydalanishning tadbirkorlik faoliyatiga ta’siri o‘rganilgan. Shuningdek, raqamli marketing orqali bozorga chiqish imkoniyatlarining kengayishi, mijozlar bazasining o‘sishi, savdo hajmi va raqobatbardoshlik darajasining oshishi yoritilgan. Tahlillar natijasida raqamli marketing texnologiyalari kichik biznes va xususiy tadbirkorlikni rivojlantirish, operatsion xarajatlarni qisqartirish va daromadlarni barqaror oshirishda muhim omil ekanligi aniqlangan