(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada romanik dostonlarning shakllanish jarayoni, ularning g’oyaviy – badiiy mazmuni hamda folklor bilan bog’liqligi keng yoritilgan. Romanik dostonlarning xalq og’zaki ijodiga xos bo’lgan motivlar, obrazlar tizimi, syujet qurilishi va badiiy ifoda vositalari tahlil qilinadi. Shuningdek, dostonlarda qahramonlik, muhabbat, vatanparvarlik, sadoqat, adolat kabi umuminsoniy g’oyalar folklor an’analari asosida qanday badiy talqin etilgani ochib beriladi. Tadqiqot davomida romanik dostonlarining xalq hayoti, urf – odatlari va dunyoqarishini aks ettiruvchi muhim adabiy manba ekanligi ilmiy asosida yoritiladi. Maqola romanik dostonlarning badiiy – estetik qiymatini chuqur anglashda xizmat qiladi.