(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ушбу мақоланинг мақсади аҳоли орасида юқумли бўлмаган касалликларнинг олдини олиш профилактикасига оид чора-тадбирларни муҳокама қилишдир. Юқумли бўлмаган касалликлар, жумладан, юрак қон томир, эндокрин, онкологик ва ўпканинг обтурацион сурункали касалликлари, улар асосан турмуш тарзи, овқатланиш, ҳаракатсизлик ва экологик омиллар билан боғлиқ бўлиб, уларнинг олдини олиш учун самарали профилактика чоралари талаб этилади. Мазкур мақоланинг аҳоли ўртасида соғлом турмуш тарзини шакллантириш ва касалликларнинг олдини олиш борасидаги амалиётга йўналтирилган ёндашувларнинг самарадорлигини ошириш мақсадида ёзилган.