(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada bolalarda keng tarqalgan og‘iz bo‘shlig‘i kasalliklaridan biri bo‘lgan tish kariyesining kelib chiqish sabablari, rivojlanish mexanizmi va uni davolashning zamonaviy usullari tahlil qilinadi. Maqolada profilaktik chora-tadbirlar, gigiyena madaniyatini oshirish, shuningdek, yangi texnologiyalar yordamida amalga oshirilayotgan davolash usullari haqida ma’lumot beriladi. Stomatologiyada lazer terapiyasi, remineralizatsiya, kompozit materiallar bilan plombalash kabi innovatsion yondashuvlarning afzalliklari ko‘rsatib o‘tiladi. Tadqiqotda kariyesni erta aniqlashning ahamiyatini ta’kidlab, sog‘lom tish tuzilishini saqlab qolishga yo‘naltirilgan tavsiyalarni taqdim etadi.