(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ilmiy maqolada tishlarning anatomik shakli, chaynash funksiyasi va estetik ko‘rinishini tiklashda metal-keramika protezlaridan foydalanishning dolzarb jihatlari yoritilgan. Stomatologiyada Metal karkas va keramika qoplamaning o‘zaro uyg‘unligi, ularning biologik mosligi hamda uzoq muddatli klinik samaradorligi ilmiy manbalar va amaliy kuzatuvlar asosida tahlil qilingan. Olingan natijalar metal-keramika protezlarining ortopedik stomatologiyada ishonchli usul ekanligini tasdiqlaydi.