(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Innovatsion rivojlanish tushunchasining nazariy asoslari, uning shakllanish bosqichlari hamda sanoat iqtisodiyotidagi ahamiyati tahlil qilinadi. Innovatsiyalar sanoat tarmoqlarida raqobatbardoshlikni oshirish, ishlab chiqarish samaradorligini yuksaltirish va barqaror iqtisodiy o‘sishni ta’minlovchi muhim omil sifatida ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, rivojlangan va rivojlanayotgan mamlakatlar tajribasi asosida innovatsion rivojlanishning sanoat siyosatiga ta’siri yoritiladi.