(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Мақолада солиқ имтиёзлари механизмларининг моҳияти, уларнинг солиқ тизимидаги ўрни ҳамда иқтисодий ўсишни қўллаб қувватлашдаги аҳамияти илмий-назарий жиҳатдан таҳлил қилинган. Солиқ имтиёзлари солиқ механизмининг таркибий қисми сифатида кўриб чиқилиб, турли иқтисодчи олимларнинг солиқ механизмига оид ёндашувлари таҳлил этилган. Шунингдек, Ўзбекистон Республикасида солиқ имтиёзлари маъмуриятчилигини такомиллаштириш бўйича амалга оширилаётган ислоҳотлар мазмуни ёритилган ва солиқ имтиёзларининг мақсадли ҳамда самарали қўлланилишига доир хулосалар ишлаб чиқилган.