(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Мақолада суғурта ташкилотлари фаолиятининг ўзига хос хусусиятлари ва уларни давлат томонидан тартибга солиш зарурати илмий назарий жиҳатдан таҳлил қилинган. Суғурта бозорини лицензиялаш, назорат қилиш ва молиявий барқарорликни таъминлаш механизмлари хорижий мамлакатлар тажрибаси асосида ўрганилган. Ўзбекистон Республикасида суғурта фаолиятини давлат томонидан тартибга солишнинг ҳуқуқий асослари, лицензия бериш тартиби ҳамда суғурталанувчилар манфаатларини ҳимоя қилиш масалалари ёритилган. Шунингдек, суғурта бозорини янада барқарор ривожлантириш ва суғурта ташкилотларининг тўлов қобилиятини таъминлашга қаратилган амалий таклифлар ишлаб чиқилган.