(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada tasavvufiy manbalarda nafs tushunchasi va uning axloq bilan o‘zaro bog‘liqligi ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Tasavvuf ta’limotida nafs insonning ichki dunyosini belgilovchi asosiy omillardan biri sifatida talqin qilinib, uning tarbiyasi axloqiy kamolotga erishishning muhim sharti ekanligi yoritiladi. Maqolada nafsning turlari, ularning axloqiy mazmuni hamda mutasavvif allomalarning nafs va axloq haqidagi qarashlari o‘rganiladi. Tadqiqot natijasida nafsni poklash va tarbiyalash jarayoni inson shaxsiy va ijtimoiy axloqining shakllanishida muhim o‘rin tutishi asoslab beriladi.