(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur ilmiy maqolada lotin va yunon tillarining tibbiyot fanidagi o‘rni, tarixiy shakllanishi hamda zamonaviy tibbiy terminologiyani yaratishdagi ahamiyati ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilinadi. Tibbiyot sohasida qo‘llaniladigan anatomik, klinik va farmatsevtik terminlarning aksariyati aynan lotin va yunon tillari asosida shakllangani yoritiladi. Tillarning xalqaro tibbiy muloqotdagi roli, terminlarning aniqligi va universalligi, Tibbiyot ta’limi jarayonidagi didaktik ahamiyati ko‘rsatib beriladi.