(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada stomatologik amaliyotda eng ko‘p uchraydigan kasalliklardan biri bo‘lgan kariesning kelib chiqish sabablari, rivojlanish mexanizmlari hamda uni davolashning zamonaviy usullari yoritilgan. Karies kasalligi tish qattiq to‘qimalarining demineralizatsiyasi natijasida yuzaga kelib, og‘iz bo‘shlig‘idagi mikroorganizmlar, noto‘g‘ri ovqatlanish, gigiyena qoidalariga rioya qilmaslik va irsiy omillar bilan chambarchas bog‘liqdir. Maqolada kariesning dastlabki bosqichlari, klinik belgilari va asoratlari haqida batafsil ma’lumot berilgan. Shuningdek, bugungi kunda qo‘llanilayotgan zamonaviy davolash usullari — remineralizatsiya terapiyasi, plombalashning innovatsion texnologiyalari va profilaktik choralarning ahamiyati tahlil qilingan. Ushbu maqola stomatologiya yo‘nalishi talabalari va mutaxassislar uchun nazariy va amaliy jihatdan foydali hisoblanadi.