(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Antibiotikoterapiyada rezistentlik muammosi bugungi kunda global sog‘liqni saqlash tizimi oldida turgan eng dolzarb masalalardan biri hisoblanadi. Antibiotiklardan noto‘g‘ri va nazoratsiz foydalanish natijasida ko‘plab mikroorganizmlar ularga nisbatan chidamlilik xususiyatini rivojlantirmoqda. Bu esa infeksion kasalliklarni davolash samaradorligining pasayishiga, davolash muddatining uzayishiga hamda og‘ir asoratlar va o‘lim holatlarining ko‘payishiga olib kelmoqda.