(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada O‘zbekiston davlat korxonalarida Xalqaro moliyaviy hisobot standartlarini (IFRS) joriy etish jarayoni va uning samaradorligi tahlil qilinadi. Tadqiqotda IFRS’ning davlat korxonalarida moliyaviy hisobotlar shaffofligini oshirish, investorlar uchun axborotning ishonchliligini ta’minlash hamda boshqaruv qarorlarini qabul qilish sifatiga ta’siri baholanadi. Shuningdek, IFRS’ni joriy etish jarayonida yuzaga kelayotgan muammolar, tashkiliy va metodologik to‘siqlar hamda ularni bartaraf etish yo‘llari ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot natijalari davlat korxonalarida moliyaviy hisobot tizimini takomillashtirish va xalqaro amaliyotga moslashtirish bo‘yicha ilmiy-amaliy tavsiyalar ishlab chiqishga xizmat qiladi.