(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu ilmiy maqolada zamonaviy tilshunoslik fanining muhim va istiqbolli yo‘nalishlari hisoblangan pragmatika va diskurs tahlilining nazariy metodologik asoslari keng yoritiladi. Tadqiqotda til birliklarining real nutq jarayonidagi qo‘llanilishi, kommunikativ vaziyat, so‘zlovchi va tinglovchi omillari, ijtimoiy-madaniy kontekstning tilga ta’siri tahlil qilinadi. Shuningdek, pragmatika va diskurs tahlilining o‘zaro bog‘liqligi, ularning zamonaviy lingvistik tadqiqotlardagi o‘rni hamda internet va raqamli kommunikatsiya sharoitida namoyon bo‘lish xususiyatlari atroflicha ko‘rib chiqiladi.