(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Xalq og‘zaki ijodi insoniyat madaniyatining eng qadimiy va muhim shakllaridan biridir. U xalqning tarixiy tajribalari, ijtimoiy qadriyatlari, urf-odatlari va dunyoqarashini ifodalaydi. Og‘zaki ijod turli shakllarda, masalan, ertaklar, rivoyatlar, afsonalar, maqollar, hikoyalar va qo‘shiqlarda namoyon bo‘ladi. Ushbu maqola xalq og‘zaki ijodining ahamiyati, turlari, funksiyalari va uning jamiyatdagi o‘rni haqida so‘z yuritadi.