(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
mazkur maqolada o‘zbek adabiyoti tarixini o‘rganishda qo‘llanilayotgan yangi metodologik yondashuvlar ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilinadi. An’anaviy adabiyotshunoslik metodlari bilan bir qatorda, zamonaviy fanlararo, strukturaviy, diskursiv va raqamli tahlil usullarining ahamiyati yoritiladi. So‘nggi yillarda adabiy merosni qayta talqin qilish, manbalarni zamonaviy metodlar asosida o‘rganish jarayonlari adabiyotshunoslik fanining rivojiga sezilarli ta’sir ko‘rsatayotgani asoslab beriladi.