(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Мақолада Ўзбекистонда вояга етмаган шахслар орасида назоратсизлик ва ҳуқуқбузарликларни профилактика қилишнинг ҳуқуқий асослари, асосий омиллари ва амалий чоралари таҳлил қилинади. Вояга етмаганларнинг ҳуқуқий, ижтимоий ва психологиявий жиҳатдан баркамол ривожланиши учун қонунчилик асосида профилактика тизимини ташкил этиш, оила, мактаб, жамоатчилик ва ички ишлар органлари ҳамкорлиги аҳамияти ёритилади. Шунингдек, мақолада профилактика турлари (умумий, махсус, индивидуал, ижтимоий ва ҳуқуқий тарбия) ва уларнинг самарадорлиги таъкидланади.