(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada ta’lim menejmentida liderlik kompetensiyalarini rivojlantirishga ta’sir etuvchi ichki va tashqi omillar tahlil qilinadi. Tadqiqot zamonaviy ta’lim tizimida rahbarlarning samarali boshqaruv faoliyatini ta’minlashda liderlik kompetensiyalarining ahamiyatini asoslashga qaratilgan. Ishda aralash metodologik yondashuv asosida nazariy tahlil hamda empirik ma’lumotlar o‘rganildi. Tadqiqot jarayonida rahbarlarning shaxsiy-kasbiy xususiyatlari, institutsional muhit, normativ-huquqiy baza va professional rivojlanish imkoniyatlarining liderlik kompetensiyalariga ta’siri aniqlandi.