(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada innovatsion pedagogik texnologiyalarni ta’lim jarayoniga tatbiq etishning nazariy va amaliy jihatlari tahlil qilinadi. Innovatsion faoliyatning ta’lim sifati va samaradorligini oshirishdagi o‘rni asoslab berilgan. Tadqiqot davomida innovatsion pedagogik texnologiyalarni joriy etishga ta’sir etuvchi tashkiliy-boshqaruv, kadrlar salohiyati, moddiy-texnik ta’minot, axborot-resurslar hamda psixologik-pedagogik omillar tizimli ravishda ko‘rib chiqilgan. Shuningdek, pedagoglarning innovatsion kompetensiyasini rivojlantirish, ta’lim muassasalarida innovatsion muhitni shakllantirish va ilg‘or pedagogik tajribalarni amaliyotga tatbiq etish masalalariga alohida e’tibor qaratilgan.