(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada o‘zbek tilining Andijon viloyatida joylashgan Jalaquduq kichik dialektal zonasining o‘rganilish tarixi yoritiladi. Tadqiqotda ushbu hudud shevasini o‘rganishga oid dastlabki kuzatuvlar, XX asr va zamonaviy dialektolog olimlarning ilmiy qarashlari tahlil qilinadi. Shuningdek, Jalaquduq kichik dialektal zonasining fonetik, leksik va grammatik xususiyatlari haqida bildirilgan fikrlar tizimlashtiriladi. Maqolada mavjud ilmiy manbalar qiyosiy-tahliliy usul asosida ko‘rib chiqilib, hudud shevasining o‘zbek dialektologiyasidagi o‘rni aniqlanadi. Tadqiqot natijalari Jalaquduq shevasini keyingi lingvistik tadqiq etish uchun nazariy asos bo‘lib xizmat qiladi.