(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada ingliz va o‘zbek tillaridagi frazeologik birliklarning o‘ziga xos xususiyatlari, ularning tilda tutgan o‘rni va tarjima qilish jarayonidagi ekvivalentlik masalalari ko‘rib chiqiladi. Ikki xil madaniyatga mansub tillardagi iboralarning o‘xshash va farqli jihatlari misollar orqali tahlil qilina