(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Maktabgacha ta’lim tashkiloti direktori uchun boshqaruv kompetensiyasi zamonaviy jamiyatda o‘ta muhim va dolzarb hisoblanadi. Ta’lim tizimining eng quyi, ammo asosiy bosqichlaridan biri bo‘lgan maktabgacha ta’lim muassasalari rivoji, ularning jamiyatdagi o‘rni va ahamiyatini oshirishda rahbar – direktorlar boshqaruv sohasidagi bilim va ko‘nikmalarini muttasil yangilab, o‘z ustida ishlashga majburdirlar. Boshqaruv kompetensiyasi, bu – nafaqat rahbarlik qilish, balki zamonaviy pedagogik va menejment texnologiyalarini chuqur o‘zlashtirish, jamoani to‘g‘ri yo‘naltirish, kommunikatsion salohiyatni kuchaytirish, tahliliy va strategik fikrlashga asoslangan yondashuvlarni rivojlantirishni anglatadi.