(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada professional ta’lim tizimida dual ta’lim modelini joriy etishning nazariy-pedagogik asoslari, tashkiliy mexanizmlari va amaliy samaradorligi tahlil etilgan. Dual ta’limning mazmun-mohiyati, an’anaviy ta’lim shakllaridan farqli jihatlari hamda ta’lim va ishlab chiqarish integratsiyasini ta’minlashdagi o‘rni ochib berilgan. O‘zbekiston Respublikasi Vazirlar Mahkamasining 2021-yil 29-martdagi 163-son qarori va 2023-yil 7-dekabrdagi 647-son qarori asosida dual ta’limni tashkil etish, o‘quvchilarni ushbu shaklda qabul qilish tartibi hamda ta’lim muassasalari va ish beruvchilar o‘rtasidagi hamkorlik mexanizmlari tahlil etilgan.