(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Maqolada avtomobilsozlik yo‘nalishida ta’lim olayotgan talabalarda harakat xavfsizligini shakllantirish masalalari keng tahlil qilinadi. Asosiy e’tibor amaliy ko‘nikmalarni rivojlantirishga qaratilgan bo‘lib, ularning yo‘l harakati xavfsizligidagi roli va ahamiyati ko‘rib chiqilgan. Shu bilan birga, zamonaviy pedagogik metodlar, laboratoriya mashg‘ulotlari, simulyatorlar va virtual texnologiyalar talabalarda xavfsiz haydovchilik madaniyatini shakllantirishdagi samaradorligi tahlil qilingan. Maqolada o‘quv jarayonida amaliy mashg‘ulotlarni tashkil etish bo‘yicha tavsiyalar va xavfsizlikni oshirishga qaratilgan strategiyalar keltirilgan. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, talabalarda amaliy ko‘nikmalarni rivojlantirish orqali ularning xavfsiz harakat qobiliyati, refleksiya va kasbiy malakasi sezilarli darajada oshadi.