(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada O’zbekiston iqtisodiyotining so’nggi yillardagi rivojlanish tendensiyalari, erishilgan yutuqlar va mavjud muammolar tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalariga ko’ra, O’zbekiston iqtisodiyoti barqaror o’sish sur’atlarini namoyish etmoqda, ammo bir qator muammolar ham mavjud. Maqolada YaIM o’sishi, inflyatsiya, investitsiyalar jalb qilish, tashqi savdo, ishsizlik va kichik biznes rivojlanishi kabi asosiy ko’rsatkichlar ko’rib chiqiladi. Shuningdek, iqtisodiy o’sishni yanada jadallashtirish, inflyatsiyani jilovlash, investitsion muhitni yaxshilash, eksportni kuchaytirish va inson kapitalini rivojlantirish bo’yicha tavsiyalar beriladi. Maqola O’zbekiston iqtisodiyotining hozirgi holati va istiqbollari haqida umumiy tasavvur beradi hamda kelajakdagi iqtisodiy siyosat uchun muhim xulosalar chiqarish imkonini beradi.