(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada bugungi kunda yengil sanoat va tikuvchilik sohasida kadrlar tayyorlash sifatini oshirishda dual ta’lim tizimining o‘rni va ahamiyati tadqiq etiladi. Nazariy bilimlar va amaliy ko‘nikmalarning ishlab chiqarish jarayoni bilan bevosita bog‘liqligi, o‘quvchilarning zamonaviy texnologik uskunalar bilan ishlash mahoratini oshirish hamda korxonalarning malakali mutaxassislarga bo‘lgan ehtiyojini qondirish masalalari maqolaning asosiy mazmunini tashkil etadi. Shuningdek, tikuvchilik yo‘nalishida dual ta’limni tashkil etishning metodik bosqichlari va kutilayotgan ijtimoiy-iqtisodiy natijalar tahlil qilingan.